Voetstappen

Voor wie is Stoerkracht?

We krijgen allemaal te maken met verlies in ons leven. Verlies is een breed begrip. De begeleiding die ik bied richt zich op ambulante thuisbegeleiding bij ziekte en (komend) overlijden in het gezin. Ik kan jullie als individu begeleiden en ook als gezin. De begeleiding is maatwerk en geschikte voor alle leeftijden.

Wanneer verlies je treft als kind /jongere dan wordt dat  " Jong Verlies" genoemd.  Jong verlies....

Dit kan door bijvoorbeelde een ziekte of overlijden binnen het gezin of directe omgeving. Dit veranderd de totale wereld van het kind/ jongere en het gezin. Niets is meer gewoon en elke dag kan weer anders zijn. Het vraagt veerkracht, ruimte voor elkaar, structuur van alle dag, steun en begrip van de omgeving, maar vooral aanwezig zijn.  Aanwezig zijn is soms alleen maar kijken, niets zeggen, maar wel zien!!

Mogelijke contra indicaties voor mijn begeleiding zijn:

vitale depressie | bloeiende psychose | verslaving | acuut suïcidegevaar | beperkte verstandelijke vermogens | te hoog angstniveau | te grote persoonlijkheidsproblematiek, waardoor een werkrelatie met therapeut te moeilijk is

Rouwen:( uit het alfabet voor groot verdriet Uus Knops)

Rouwen is behalve bezig zijn met je verdiet, ook niet beziig zijn met verdriet. Rouwen is ondanks je verdriet toch weer gaan sporten en juichen als je hebt gescoord. Het is ondanks je verdriet ook met vrienden naar de bios gaan of leuke dingen ondernemen. Het is helemaal oke om even niet te denken aan je verdriet, de ziekte of  diegene die is overleden. Voel je daar vooral niets schuldig om.  Het is niet omdat je danst.dat je niet rouwt! Jouw rouw is jouw rouw. Je mag het helmaal doen op jouw manier.

Je kan ook voelen hoe jouw lichaam mee rouwt. Je kan buikpijn hebben, of hoofdpijn. Misschien adem je sneller en voel je duizelig. Het kan ook dat je slecht slaapt, waardoor je moe en loom bent. Soms vinden we dat onze hersenen niet meer zo goed werken. Ze vergeten alles snel en kunnen niet meer zo goed opletten. Ook als is dat allemaal normaal bij iemand die rouwt, als jij dat soort dingen voelt, vertel het dan zeker wel aan iemand.

Contact


Praktijkadres:
Stoerkracht
Den Blieklaan 33
3766 AP Soest

+31 (0)6 48 83 49 83
jacqueline@stoerkracht.nl

Contactformulier

Social Media


Rouwen


“Rouwen betekent niet loslaten, maar anders leren vasthouden.”

Psycholoog Manu Keirse (1946).